Skip to Content

Jarná očista s Maitrankom

K najúčinnejším univerzálnym prostriedkom Hildegardy patrí Maitrank, ktorý sa tiež pripravuje na vínnej báze z jarnou vermutovou šťavou a medom. Ako tak často v Hildegardiných textoch, ani tu na prvý pohľad nevidno, že v tomto nápoji sa skrýva vynikajúci prostriedok proti zvápenateniu ciev.

„Pi z neho od mája do októbra na lačno každý tretí deň. To vyhubí v tebe, arteriosklerózu, melanchóliu a rozjasní tvoje oči. Posilní tvoje srdce a zabráni, aby tvoje pľúca ochoreli. Zohreje žalúdok a vyčistí vnútorné orgány a zabezpečí dobré trávenie“. HvB

Len dobrý znalec Hildegardy ako Dr. Hertzka si tieto údaje dá do súvislosti s arteriosklerózou. Vo svojej knihe „Zázrak Hildegardinej medicíny“ píše o tzv. „Lanksuchte“ – (neprekladateľné).

Čo znamená Lanksucht?
„Lanken“ podľa Hildegardy je ohybná časť tela medzi rebrami a panvovým pásom. Hildegarda tým myslí oblasť obličiek, a celého obličkového systému. Podľa Hildegardy sú obličky vlastným orgánom starnutia. Zlé fungujúce obličky spôsobujú a urýchľujú proces starnutia, vápenatenie, čím vzniká chronické poškodenie obličiek. Arterioskleróza poškodzuje aj srdce, schopnosť videnia a narušuje funkciu žalúdočného a črevného traktu. Tým trpia predovšetkým vnútorné orgány, ku ktorým podľa Hildegardy popri sexuálnych orgánoch patria aj žľazy s vnútorným vylučovaním, ako napr. pankreas. O pankrease vieme, že kvôli arterioskleróze sa oslabuje (zhoršuje) jeho činnosť (funkcia) a časom vedie k cukrovke.

Presne proti tejto „reťazovej reakcii“ pôsobí táto kúra. Čo táto kúra spôsobuje, je viditeľné. Potláča materskú látku všetkých ťažkých chorôb, tzv. Melanche Chem. Táto kúra rozjasní tvoje očí a posilní tvoje srdce. Nedovolí ochorieť pľúcam, zabezpečí dobre prekrvenie žalúdka, čistí vnútorné orgány a zabezpečuje dobré trávenie. Týmto máme v jarnej kúre dobrú prevenciu proti arterioskleróze, starobe, cukrovke.

Hildegardina wermutová kúra s Maitrankom

Táto prírodná jarná kúra má obzvlášť regenerujúci výkon, ktorý stupňuje výkonnosť človeka. Wermutová kúra očisťuje organizmus a posilňuje všetky funkcie orgánov vrátane obličiek. Obličky sú čistiacim orgánom organizmu. Hildegarda ich urobila zodpovednými aj za proces starnutia človeka a teda sú popisované ako orgány veku. Z optimálnej práce obličiek môže zvyšné telo len profitovať. Všetky telesné funkcie sa zbavia záťaže a energetické rezervy sa naplnia. Tým stúpa osobná výkonnosť, schopnosť koncentrácie a všeobecný pocit blaha.

Horké látky
Prirodzene aj obsiahnuté horké látky prispievajú k zlepšeniu trávenia a podporujú prirodzené procesy látkovej výmeny a zbavovania sa záťaže. Pri tom sa stimuluje uvoľnenie gastrínu, ktorý je dôležitý pre zachovanie žalúdočnej sekrécie, povzbudenie pohybu čriev ako aj sekréciu žlče a pankreasu. Prípravky bylín, ktoré obsahujú víno, môžu mať pozitívny vplyv na krvné tuky a spomaľovať predčasné procesy starnutia v tele. Špeciálnou kombináciou prísad podľa originálnej Hildegardinej receptúry sa lepšie rozvíjajú posilňujúce a výkon zvyšujúce vlastnosti.

Imunitný systém
Imunitný systém je systém obrany nášho organizmu. Látky, ktoré sú nášmu organizmu cudzie, ako baktérie a vírusy, sa tým zdolávajú. Určité krvné telieska, ale aj vlastné prenosné látky sú súčasťou tohto systému. Pomocou vitálnych látok (horkých látok, flavonoidov), môže byť dosiahnuté posilnenie obranného systému, ktorý je organizmu vlastný. Posilnenou obranyschopnosťou sa dosiahne zmenšená náchylnosť proti vplyvom (pôsobeniu) životného prostredia.

Biorytmus
Wermutové víno podľa Hildegardy z Bingenu sa má brať každý tretí deň na lačno, od mája do októbra. Požívanie formou kúry sa veľmi odporúča, pretože organizmus sa pri rytmicky prebiehajúcich očisťovacích procesoch dlhodobo podporuje. To má za následok, že sa dosiahne trvalé očistenie organizmu.

**chcel by som napísať kto ešte nezačal s jarnou očistou organizmu, tak má najvyšší čas to dobehnúť**

Vladimír Bugoš

Komentáre

Voľby prehliadania komentárov

Vyberte si, ako chcete zobrazovať komentáre a kliknite na "Uložiť zmeny".
Obrázok používateľa ula

dotaz

ula Ako sa tento nápoj pripravuje a v akých pomeroch, dík

Maitrank/ sv. Hildegarda

Dobrý deň pani Murínová, V úvode sa Vám chcem ospravedlniť za neskoršiu odpoveď ale mám veľmi veľa práce tak mi nevychádzal čas chodiť na tuto stránku. V prvom rade by som Vás rád informoval ako to je s receptúrami na zhotovovanie prípravkov sv. Hildegardy. Licenčné práva na výrobu originálnych produktov majú iba dvaja výrobcovia. A to: St. Hildegard – POSCH (Rakúsko, moji partneri) a Dr. Strehlow (Nemecko). Čo sa týka receptu o ktorý ste ma požiadala, tak Vám posielam znenie receptu. Za to, či tento recept bude plnohodnotný neviem ručiť, nakoľko som vyššie uviedol ako to je s originálnymi receptúrami. V prípade akýchkoľvek otázok som Vám k dispozícií na mojom tel. čísle. S pozdravom a prianím krásneho dňa RECEPT 50-100 ml čerstvo vypisovanej šťavy z jarnej paliny 400 g prírodného kvetinového alebo lesného medu 3 litre prírodného bieleho alebo červeného vína Najlepší čas na prípravu pilinového vína je koniec apríla, keď má palina už veľa zelených výhonkov. Ak nemáte vlastnú záhradku, objednajte si u záhradníka rok predtým l krík paliny na budúcu jar. Čerstvú palinu posekáme nadrobno (nožom, prípadne zmixujeme a pod.). Kašu z rastliny pretlačíme cez gázu a šťavu zachytíme. Do vína pridáme med a mierne ho povaríme. Do tejto vínovej zmesi pridáme odmerané množstvo čerstvo vypisovanej šťavy z paliny. Víno ešte zahorúca plníme do vydarených fliaš až po okraj a ihneď ich zatvoríme. Takto zakonzervované sa udrží až do októbra. Vladimír Bugoš www.hildegarda.sk 0907417267